Proiecte de milioane de euro la Movileni/ Peste 500 de podețe și șanțuri betonate/ FOTO

O investiție în valoare de cinci milioane de lei este în plină derulare la nivelul comunei Movileni, pe Drumul Județean 546 B, de-a lungul căruia sunt construite sute de podețe și șanțuri din beton.

Proiectul inițiat de primărie este finanțat de Compania Națională de Investiții (CNI) și vine să întregească infrastructura rutieră în localitate, după ce, cu ani în urmă, Drumul Județean 546 B a fost reabilitat de Consiliul Județean Olt. Ca proiectul să poată fi derulat, CJ a dat, prin hotărâre adoptată în plen, în administrarea Primăriei Movileni segmentul de drum care traversează comuna.

„Este unul dintre proiectele care, dincolo de utilitatea sa strict practică, schimbă și aspectul comunei: cu acele podețe betonate și cu acele șanțuri tot din beton, dar și cu realizarea acelor acostamente ale drumului, altfel va arăta localitatea noastră”, a declarat primarul din Movileni, Ion Sorin Toma.

În execuție se află construirea a 511 podețe și amenajarea a 16 kilometri de șanțuri betonate și acostamente.

Edilul precizează că proiectul era mai mare și mai complex, dar că o parte din el a fost eliminată de compania finanțatoare.

„În proiect prinsesem și un sistem de iluminat public, trotuare de-a lungul drumului și pistă pentru biciclete. Din păcate, ne-au fost tăiate din proiect aceste deziderate pe care sperăm că le vom realiza, totuși, în cadrul unui alt proiect, pe fonduri europene”, a mai spus Ion Sorin Toma.

Primarul comunei Movileni, Ion Sorin Toma

Acesta nu este singurul proiect de dată recentă pus în practică de Primăria Movileni. Spre finele anului trecut a fost dată în folosință o grădiniță în centrul comunei, construită prin Banca Mondială. Investiția a costat cinci milioane de lei și este dotată cu mobilier și toalete moderne, beneficiind și de un cabinet psihopedagogic.

În urmă cu doi ani a fost finalizat un alt proiect, de data aceasta integrat, în valoare de două milioane de euro, care a adus comunei reabilitarea căminului cultural, extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în satul Bacea și un cămin de bătrâni.

Un alt proiect, de data aceasta depus la Administrația Fondului pentru Mediu, a făcut ca localitatea să beneficieze de iluminat public modern, cu sistem de dimare (care permite ajustarea nivelului intensității luminoase, corespunzător și consumul de energie, în trepte, pe parcursul intervalelor de timp prestabilite).

Toate aceste investiții au depășit valoarea de cinci milioane de euro, iar lucrurile nu se opresc aici, ține să reliefeze primarul din Movileni.

În pregătire se mai află un proiect prin care primăria intenționează să atragă fonduri europene pentru realizarea unui sistem de iluminat stradal, trotuare de-a lungul DJ 546 B și pistă pentru biciclete – cele trei investiții pe care CNI a refuzat să le finanțeze, neconsiderându-le de strictă urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here