Acasă International Testul de COV...

Testul de COVID care schimbă regulile jocului! Ar putea salva industria turismului

British Airways a informat recent că va testa pentru prima oară în lume un test antigen de COVID, care face parte dintr-o analiză de facilitare a zborurilor internaționale. Potrivit explicației oferite de compania aeriană britanică, testul va avea rezultate în 25 de secunde.

Testul de COVID care schimbă regulile jocului!

British Airways informează că este vorba despre testul de salivă „Pelican Covid-19 Ultra Rapid”, dezvoltat de compania canadiană de tehnologie medicală Canary Global. Potrivit unui comunicat, testul „poate detecta cazuri simptomatice şi asimptomatice cu SARS-CoV-2, inclusiv variantele”, transmite Sky News.

Pentru a-i verifica fiabilitatea, testul pilot se va face pe echipajul unui avion al companiei, ale cărui rezultate vor fi comparate cu cele obținute prin intermediul altui test de diagnosticare.

Testul a fost deja aprobat de agențiile de reglementare

Testul de salivă „Pelican Covid-19 Ultra Rapid” a fost deja aprobat de agențiile de reglementare europene și britanice. În momentul de față, realizatorii testului așteaptă ca acesta să primească avizul autorităților americane, potrivit sursei menționate.

În cazul în care rezultatele experimentului sunt pozitive, BA speră să poată utiliza acest tip de test rapid pe unele rute care acceptă aceste „standarde de senzitivitate”.

Consilierul delegat al BA, Sean Doyle, a declarat că pe măsură ce se vor relua zborurile internaţionale, compania îşi asumă angajamentul de„a explora teste facile şi ieftine pentru a-i ajuta pe clienţii noştri să poată zbura din nou”.

Totodată, compania Canary Global este în negocieri cu agenții de voiaj, de organizare a evenimentelor şi cu hoteluri, pentru a proba utilizarea acestor teste, sporindu-şi totodată capacitatea pentru a „satisface cererea globală”.

Amintim că Marea Britanie va relua de luni, 17 mai, zborurile internaționale chiar dacă în momentul de față există mai mult de zece țări exceptate de la carantină. Simultan, majoritatea țărilor pretind perioade de izolare şi teste PCR pentru COVID-19.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here