Cei patru tineri din Olt care au folosit bani falși au fost arestați preventiv. Cine sunt inculpații

Cei patru tineri din Olt reținuți, joi, pentru falsificarea de bani și punerea în circulație a unor bancnote falsificate au fost arestați preventiv.

Decizia a fost luată ieri de Judecătoria Slatina, la solicitarea procurorilor, dispunând măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei patru inculpați, respectiv Iulian Grigore, din Movileni, Dumitru Alexandru Mitran, Florin Vlad și Mădălin Valentin Goțoi, toți trei din Schitu, au fost reținuți joi în urma unor percheziții efectuate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt la domiciliile lor, după ce un bărbat care vânduse unuia dintre ei mai multe telefoane i-a sesizat pe oamenii legii că banii primiți pe aparate sunt falși.

„În fapt, la data de 9 mai a.c., un bărbat a sesizat faptul că ar fi vândut 7 telefoane mobile unui bărbat, în vârstă de aproximativ 25 de ani, contra sumei de 1.000 de euro. Bărbatul a observat că cele 10 bancnote din cupiura de 100 de euro au aceeași serie și nu prezintă elementele de siguranță ale bancnotelor autentice”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat de la inculpați o imprimantă și șase telefoane mobile.

Cei patru sunt acum ceretați pentru falsificarea de monede, punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here