Meteo azi, 17 mai. Prognoza pentru toată țara. Averse zgomotoase în vest

Luni avem vreme instabilă, mai ales în jumătatea vestică vor fi averse zgomotoase, iar ploile pot lăsa în urma 20 de litri de apă pe metru pătrat.

Vântul are intensificări peste tot iar maximele termice pleacă de la 16 grade în Dealurile de Vest şi ajung până la 26 de grade în zona Moldovei.

În Dobrogea şi Bărăgan atmosfera va fi schimbătoare, apar câteva ploi slabe, iar pe litoral vor fi şi descărcări electrice.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vor fi înnorări dar şi perioade cu soare, iar pe parcursul zilei o să mai vină 2…3 stropi de ploaie. Se face mai cald decât ieri, iar la amiază maximele ajung până la 25 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se anunţă înnorări temporare, iar la noapte, în zona montană se înteţeşte vântul şi o să plouă destul de serios. În nordul Carpaţilor Orientali se vor strânge peste 30 de litri de apă pe metru pătrat.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, va ploua în mai multe reprize pe parcursul zilei. La noapte ploile apar pe suprafeţe mari, iar cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

În ţinuturile vestice găsim vreme instabilă. Pe-aici apar averse cu tunete şi fulgere, s-ar putea să cadă şi grindină, iar în zona montană se pot strânge cantităţi mai mari de apă. Temperaturile se menţin modeste pentru această dată.

În Transilvania vor fi perioade cu soare, dar vin şi câteva reprize de ploaie. Vântul va avea intensificări, iar la noapte va sufla cu peste 60 de km/h în zonele joase. La altitudini mari, se vor depăşi viteze de 80 de km/h.

În Oltenia avem atmosferă instabilă şi temperaturi mai mici decât ar fi normal. Aşteptam averse însoţite de descărcări electrice, căderi de grindină şi vânt intens, iar în zona montană se pot strânge cantităţi mai mari de apă.

În ţinuturile sudice vor fi perioade cu soare dar şi câteva ploi de vară. Treptat, vântul prinde putere şi maximele se opresc pe la 22-23 de grade.

În Bucureşti avem vreme schimbătoare, iar spre seară e posibil să plouă trecător. Vântul va fi activ, iar la amiază se vor înregistra 24 de grade Celsius. La noapte o să mai fie câteva reprize de ploaie, iar temperatura coboară până la 13 grade.

La munte se face puţin mai cald, însă atmosfera va fi instabilă. Aversele apar mai întâi în Occidentali şi în vestul Meridionalilor, iar la noapte ploile cuprind toată zona montană şi se pot strânge peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul se intensifică, iar pe timpul nopţii se vor depăşi viteze de 80 de km/h.

Marți, în aproape toată jumătatea nordică vin averse consistente. Vântul se înteţeşte, iar în sud, în centru şi în est va atinge viteze de 60 de km/h. Pe crestele montane, rafalele vor depăşi 90 de km/h.

Miercuri avem vreme răcoroasă aproape peste tot. După-amiaza, în sud-vest, la deal şi la munte apar averse cu tunete şi fulgere, iar în zonele joase vor fi cantităţi mari de apă şi o să cadă grindină. Vântul rămâne activ şi va atinge viteze mai mari la munte, în nordul Moldovei şi în sudul Banatului.

Joi prindem atmosfera instabilă şi rece în majoritatea regiunilor. Vor fi averse zgomotoase şi se pot acumula cantităţi însemnate de apă, iar la altitudini mari va ninge sau o să cadă lapoviţă. Vreme mai bună găsim doar prin estul ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here