Acasă Național Peste 100.000...

Peste 100.000 de înscrieri în programul “Rabla pentru electrocasnice”. Vouchere de pâna la 500 de lei

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Mediului, duminică a fost depășit pragul de 100.000 de înscrieri pentru „Rabla pentru electrocasnice”. Românii se mai pot înscrie până joi, 20 mai, ora 23.59.

Ministerului Mediului  a anunțat, duminică, un record de înscrieri pentru programul “Rabla pentru electrocasnice”. Astfel, s-a depășit pragul de 100.000 de înscrieri. Valoarea voucherelor variază între 200 și 500 de lei.   Conturile prin care românii se înscrie pot fi create până joi, 20 mai, ora 23.59.

Ulterior, în cele 3 etape vor fi selectate echipamentele dorite, astfel:

Etapa I: vouchere aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele (21 mai – 03 iunie)
Etapa II: vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele (04 iunie-17 iunie)
Etapa III: vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele (18 iunie – 01 iulie).

Buget de 75 milioane de lei

Începând de vineri, 14 mai, persoanele fizice interesate s-au putut înscrie în cadrul Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere. Bugetul alocat programului în anul 2021 este de 75 milioane lei.

Persoanele fizice au la dispoziție 7 zile (14-20 mai) pentru înscrierea în program prin crearea contului de utilizator în aplicația informatică. “Contul de utilizator” este un element de noutate al acestei ediții a programului și permite atât selecția voucherelor, cât și urmărirea statusului acestora. Pentru eficientizarea procesului de selecție a voucherelor, ediția de anul acesta se va desfășura etapizat.

Înscrierea solicitanților în Program constă în crearea contului de utilizator, pentru care se introduc următoarele date: nume, prenume, localitate și județ, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail și numărul de telefon valid. Beneficiarul are obligația de a încărca CI/BI și declarația pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM până la momentul utilizării voucherului. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here