Rata cazurilor de COVID-19 în Capitală, sub 1 la mie. Toți elevii s-ar putea întoarce de miercuri în bănci

Rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală a scăzut luni sub 1 la mie, ceea ce înseamnă că toţi elevii ar putea reveni săptămâna aceasta în bănci.

Potrivit anunţului făcut de Direcţia de Sănătate Public Bucureşti, luni, rata de incidenţa cumulată calculată la 14 zile este 0,94.

”Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbări de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent. Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate crează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru ȘtirileProTv.

Cîmpeanu anunțase că, în acord cu ministrul Sănătăţii, va fi modificat ordinul comun care prevede ca referinţă pentru funcţionarea şcolilor într-o săptămână rata de infectare din ziua de vineri, astfel încât referinţa să fie ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie, iar elevii să poată merge la şcoală a doua zi după înregistrarea acestei valori.

”Conform ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii, şcolile funcţionează toată săptămâna luând ca referinţă rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3) Constatând că un număr important de localităţi sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuţiilor cu ministrul sănătăţii, apreciind înţelegerea Ministerului Sănătăţii pentru importanţa şcolii, luni, 17 mai vom iniţia modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate, în sensul în care referinţa să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie”, a scris duminică pe Facebook ministrul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here