Liviu Dragnea află azi dacă va fi eliberat condiţionat din închisoare. Soarta fostului lider PSD, decisă de Tribunalul Bucureşti

Sursa foto: romaniatv.net

Magistraţii Tribunalului Bucureşti dezbat miercuri cererea depusă de Liviu Dragnea prin care fostul lider PSD cere să fie eliberat condiţionat din Penitenciarul Rahova. Dragnea a executat doi ani de închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate pe care a primit-o în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a primit o decizie nefavorabilă la Judecătoria Sectorului 5 care este instanţa de fond. Fostul lider PSD a făcut contestaţie, iar aceasta se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Dragnea a depus şi o cerere de strămutare a cauzei sale la o altă instanţă din ţară, în aşa fel încât procesul să nu se desfăşoare la Tribunalul Bucureşti. Solicitarea a fost amânată marţi de Curtea de Apel Bucureşti deoarece avocata sa nu a venit în sala de judecată, invocând motive de sănătate, notează Agerpres.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 a motivat decizia prin faptul că Liviu Dragnea îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat. Din analiza coroborată a situaţiei personale a fostului lider PSD, instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare.

„Instanţa apreciază că scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului. Astfel, raportat la funcţia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetăţean trebuie să fie conştient de consecinţele la care s-ar expune în cazul încălcării legii penale. Eliberarea petentului, prin simpla împlinire a fracţiei şi în contextul unui comportament civilizat – normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus. Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacţie din partea statului faţă de cei care încalcă normele legale”, spunea Judecătoria Sectorului 5.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova. El a intentat mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

În consecinţă, conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele recunoscând că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here