Siminica Mirea: Actuala guvernare asistă într-un mod extrem de nepăsător la valurile de scumpiri din România

În contextul îngheţării veniturilor, noile scumpiri devastează puterea de cumpărare şi sărăcesc, în mod real, populaţia României, potrivit senatoarei de Olt, Siminica Mirea.

Aşadar, scumpirilor deja produse, de la începutul anului 2021 şi până acum, li se adaugă noi majorări la gaze naturale şi energie electrică, a afirmat senatoarea social-democrată.

„Mai exact, de la 1 iulie, gazele pentru consumatorii casnici se vor scumpi cu 25%, iar curentul electric cu încă 7,5%. Astfel, creşterea masivă a energiei, dar şi a combustibililor (+10%) determină, din nefericire, majorări în lanţ, generând efecte puternice asupra alimentelor de bază şi bunurilor de larg consum.

În concluzie, conform senatoarei de Olt, această evoluţie nefastă a pieţei energiei condusă de guvernare, provoacă dublarea inflaţiei până la finalul anului, faţă de nivelul estimat. În acest sens, se face încă o dată proba habarnismului şi neimplicării celor aflaţi în postura de a lua măsuri”, a mai afirmat Siminica Mirea.

Aceasta este realitatea României anului 2021, o ţară în care liberalizarea a produs și va produce mari scumpiri, dovedind dezinteresul creşterii nivelului de trai a milioane de oameni, a conchis senatoarea PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here