Angela Nicolae: La Spitalul Slatina se fac eforturi pentru redeschiderea unor sectoare închise din cauza pandemiei de COVID-19

Angela Nicolae, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina

În ultimele trei zile, în Spitalul Județean de Urgență Slatina nu au mai fost internați pacienți infectați cu virusul SARS-COV-2, iar numărul pacienților din Terapie Intensivă s-a redus simțitor, în prezent doar jumătate din paturile destinate ATI COVID fiind ocupate. „Se fac eforturi la nivelul spitalului în vederea reînceperii activității pe anumite sectoare care au fost restrânse sau suspendate din cauza restricțiilor impuse de pandemie. De la 1 iunie, se va relua activitatea, inițial în spitalizare de zi, în cadrul Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie – compartimente care funcționează în locația exterioară spitalului”, afirmă managerul unității, Angela Nicolae. Mai mult, în funcție de evoluția epidemică, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune și trecerea la forma de spitalizare continuă.

Aceste vești bune vin, pe calea unui comunicat de presă, din partea managerului unității sanitare, Angela Nicolae.

Ea spune că, în prezent, se fac eforturi la nivelul spitalului în vederea reînceperii activității pe anumite sectoare care au fost restrânse sau suspendate din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

„În acest sens, începând cu data de 01.06.2021 se va relua activitatea, inițial în spitalizare de zi, în cadrul Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie – compartimente care funcționează în locația exterioară spitalului din municipiul Slatina, str. Drăgănești nr.13”, declară șefa spitalului slătinean.

În funcție de evoluția epidemică, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune și trecerea la forma de spitalizare continuă, dacă situația o va permite.

„De asemenea, tot în regim de spitalizare de zi, funcționează  în prezent și Laboratorul recuperare, medicină fizică și balneologie, oltenii fiind așteptați să se programeze pentru a beneficia de serviciile de recuperare de specialitate”, mai afirmă Angela Nicolae.

În ceea ce privește activitatea din Ambulatoriul integrat spitalului, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune menținerea programului în două ture pentru cabinetele din specialitățile cu adresabilitate crescută, mai ales din rândul pacienților cu boli cronice, respectiv: neurologie, psihiatrie, diabet, nutriție și boli metabolice, oftalmologie și oncologie și recomandăm pacienților să se programeze și în tura de după-amiază, în vederea evitării disconfortului creat de aglomerație și timpii de așteptare lungi.

De precizat și că Spitalul Județean de Urgență Slatina se va constitui în centru de vaccinare pentru pacienții cu boli cronice eligibili.

„În urma Instrucțiunii Comitetului Național de Coorodnare a Activităților privind Vaccinarea împoriva SARS-Cov-2 comunicate spitalului în data de 18.05.2021, Spitalul Județean de Urgență Slatina se constituie în centru de vaccinare pentru pacienții cu boli cronice eligibili în vederea vaccinării internați în unitatea sanitară”, a reliefat managerul spitalului.

În prezent, doar 10 pacienți confirmați cu COVID-19 mai sunt internați în spitalul din Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here