Cazul Caracal, studiat de reprezentanții Avocatului Poporului. Ce s-a descoperit

Cazul ”Caracal” a șocat întreaga Românie. Din păcate, lipsa de profesionalism a autorităților a dus la decesul Alexandrei Măceșanu, fata răpită de Gheorghe Dincă. În acest context, reprezentanții Avocatului Poporului au analizat situația tragică de la Caracal, potrivit capital.ro.

Avocatul Poporului a dorit să afle cum a fost posibil ca Gheorghe Dincă să le răpească pe cele două fete și să le omoare, fără ca autoritățile să intervină în timp util. Chiar dacă Alexandra Măceșanu a putut să apeleze la 112, polițiștii nu au localizat-o la timp pe aceasta.

Mircea Criste, adjunctul Avocatului Poporului, a precizat că, în cazul Caracal, a fost o situație de disfuncționalități la nivelul Poliției. El a mai spus că persoanele din zonă nu pot avea acces la Poliție pe timpul nopții nici dacă se apelează numărul de urgență 112.

”Am avut, nu neapărat legat de această situație, sesizări ca în acea zonă nu se efectuează un serviciu de noapte și chiar după-amiaza târziu nu mai reușești să ai acces la Poliție nici dacă suni la 112. Adevărul e că, în paralel cu demersurile noastre, au fost luate unele măsuri pentru reglementarea deficiențelor”, a spus Mircea Criste, adjunctul Avocatului Poporului.

În raportul special întocmit de Avocatul Poporului, mai este explicat faptul că Poliția Română trece și printr-o perioadă de deprofesionalizare din cauza polițiștilor cu experiență care au ieșit la pensie. Mai mult decât atât, dotările insuficiente au jucat și ele un rol important.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here