Percheziţii DNA într-un dosar privind atribuirea ilegală de locuinţe din fondul locativ de stat

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, joi, percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Ilfov într-un dosar în care se investighează atribuirea ilegală a unor locuinţe din fondul locativ de stat.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că 45 de locuinţe din Capitală ar fi fost achiziţionate la sume modice folosindu-se acte false, imobilele fiind vândute ulterior la preţul pieţei.

În dosar ar fi implicaţi şi funcţionari ai Autorităţii Fondului Imobiliar, au indicat sursele citate.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2018 – 2020 în legătură cu atribuirea nelegală a unor locuinţe din fondul locativ de stat.

″În cursul zilei joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 26 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Giurgiu şi Ilfov, dintre care una este sediul unui cabinet notarial, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, anunţă procurorii anticorupţie.

În cauză, anchetatorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here