Nouă presupuşi contrabandişti de ţigări, reţinuţi în urma unor percheziţii de amploare

Nouă persoane, suspecte de contrabandă cu ţigări, au fost reţinute pentru 24 de ore, joi seara, după ce poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Timiş, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au efectuat 38 de percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, la locuinţele acestora.

Au fost puse în executare 10 mandate de aducere la audieri, arată un comunicat al Poliţiei Timiş remis, vineri, AGERPRES.

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2020 – mai 2021, persoanele în cauză ar fi achiziţionat ţigarete care provin din Ucraina, Moldova şi Serbia, pe care ulterior le-ar fi comercializat în judeţul Timiş.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 34.769 de pachete de ţigarete netimbrate, 91.283 de lei şi 35 de litri de alcool.

Nouă persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate magistraţilor în vederea luării măsurilor legale.

La activităţi au participat poliţiştii inspectoratelor de poliţie Timiş şi Arad, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, poliţişti ai SRPT Timişoara şi jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene Timiş şi Arad.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here