Trei bărbați, arestați în urma unor percheziții în Dolj. Unul dintre ei voia să incendieze casa fostei soții

Sursa foto: romaniatv.net

Un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile, după ce, în urma unor percheziții DIICOT, la locuința acestuia s-au găsit droguri, țigări de contrabandă, dar și articole pirotehnice. În urma cercetărilor, s-a stabilit că acesta intenționa să incendieze casa fostei soții, pe care a amenințat-o cu moartea.

De asemenea, în urma perchezițiilor alți doi bărbați au fost reținuți de polițiștii din Dolj, fiind cercetați pentru trafic de droguri, operațiuni cu articole pirotehnice și contradandă cu țigări.

Potrivit IPJ Dolj, trei bărbați de 23, 31 și 38 de ani au fost reținuți în urma a nouă percheziții domiciliare efectuate de polițiștii din Dolj. Aceștia sunt cercetați pentru trafic de droguri, operațiuni cu articole pirotehnice și contrabandă cu țigări.

”La data de 20 mai, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au efectuat nouă percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic și deţinere de droguri, prelucrarea, deţinerea, folosirea materiilor explozive, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi contrabandă.

Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Astfel, au fost descoperite doze de cannabis, intrumente şi dispozitive de mărunţire şi porţionare a cannabisului, 3.420 de ţigarete, în pachete, fără timbru legal de marcaj, precum şi 527 de articole pirotehnice, deținute fără drept.

În urma percheziţiilor, 7 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea audierii şi continuării cercetărilor în cauză”, se mai arată în comunicatul IPJ Dolj.

Conform sursei citate, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane. Este vorba despre doi bărbaţi de 31 şi 38 de ani din Călăraşi și Sadova şi un tânăr de 23 de ani din Dăbuleni.

Ulterior, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele celor trei persoane.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu toamna anului 2019, doi dintre inculpați au comercializat droguri de risc (cannabis) către mai multe persoane de pe raza județului Dolj, obținând importante sume de bani.

Cel de-al treilea inculpat cumpărase petarde pentru a incendia locuința fostei soții, dar a produs o explozie chiar în casa lui

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel de-al treilea inculpat a deținut droguri de risc pentru consum propriu și s-a aprovizionat cu articole pirotehnice, pe care le-a prelucrat în scopul obținerii de materie explozibilă.

La data de 28 mai 2020, prin manipularea defectuoasă a acestora, inculpatul a provocat, la locuința sa o explozie, în urma căreia el şi o altă persoană au suferit numeroase leziuni.

Din cercetări a reieșit faptul că inculpatul intenționa să folosească materia explozivă pentru a incendia locuința soției sale, de care era despărţit și căreia i-a adresat numeroase ameninţări cu moartea”, arată procurorii.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri și deţinere, prelucrarea, deţinerea, folosirea materiilor explosive, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi contrabandă.

În cauză, cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri și deţinere, prelucrarea, deţinerea, folosirea materiilor explosive, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi contrabandă.

La activitate au participat și polițiști ai Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Dolj şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here