Acasă Național Se dă liber p...

Se dă liber pe 31 mai? Vești bune pentru români. Raluca Turcan le dă soluția

Vești bune pentru românii care doresc un weekend prelungit odată cu ziua de 1 iunie. Ministrul Muncii, Raluca Turcan anunță că cei care vor să se bucure de patru zile libere vor putea să își ia concediu și în ultima zi a lunii mai, în condițiile în care 1 iunie pică în ziua de marți.

Raluca Turcan vine cu vești bune pentru români. Ministrul Muncii a vorbit despre liberul legal de pe 1 iunie. Potrivit acesteia, cei care îşi doresc să nu lucreze nici luni, pentru a avea un weekend prelungit, îşi pot lua o zi de concediu.

Precizările ministrului vin în contextul în care în cursul zilei de sâmbătă, în cadrul unei vizite de la Constanța, aceasta a fost întrebată dacă în acest an va fi acordată de guvern încă o zi liberă, în afară de 1 iunie, pentru ca oamenii să aibă un sfârşit de săptămână prelungit.

În acest context, Raluca Turcan le recomandă românilor să își ia concediu pentru a se putea bucura de un weekend prelungit așa cum își doresc.

“Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte”, a spus ministrul Muncii.

Un weekend prelungit va fi benefic pentru turism

În același timp, Raluca Turcan a subliniat faptul că, un weekend prelungit ar fi benefic inclusiv pentru industria turismului. Românii pot merge în vacanțe, în țară, pentru a se putea bucura de mai multe zile libere.

Deși nu s-a discutat ca ziua de luni să fie și ea liberă, ministrul subliniază faptul că o zi de concediu rămâne cea mai bună soluție.

„Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu.

Nu am discutat lucrul acesta, punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a mai adăugat ministrul Muncii.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here