Cod galben de vreme rea în majoritatea zonelor țării. Ploi torențiale, grindină și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, o informare meteo de vreme rea valabilă începând de marți, 25 mai, ora 15.00 și până joi, 27 mai, ora 20.00.

Potrivit meteorologilor, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de  grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30….35 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici și intervale mai scurte.

De asemenea, în intervalul 25 mai ora 15.00 – 26 mai ora 11.00 este în vigoare un cod galben de vreme rea

În intervalul menționat în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, nordul Moldovei, precum și vestul și nordul Olteniei vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse de ploaie cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii, căderi de grindină și averse ce vor avea caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari, în Carpații Meridionali, cu rafale ce vor depăși80…90 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here