Rata de infectare în scădere confirmă finalul valului 3 al pandemiei. Care este incidența în țară

Capitala şi toate judeţele ţării rămân în scenariul verde din punctul de vedere al infectărilor cu SARS-CoV-2, reiese din datele transmise, marţi, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

România are marți o incidență medie la nivel național de 0,49 cazuri de infectare cu Covid-19 la mia de locuitori, în scădere de la 0,53 cât se raporta luni.

În Bucureşti, continuă de asemenea scăderea ratei de infectare, marţi fiind înregistrată o incidenţă de 0,55 de cazuri la mia de locuitori, faţă de 0,59 în ziua anterioară.

Cea mai mare incidenţă s-a înregistrat în judeţul Alba, cu 0,83 de cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Cea mai mică rată de incidenţă s-a înregistrat în judeţul Gorj, respectiv 0,14 cazuri la mia de locuitori.

Scăderea de la zi la zi a ratei de incidență confirm astfel afirmațiile premierului Florin Cîțu, potrivit căruia valul 3 al pandemiei în România a luat sfârșit.

”Valul trei am văzut că a dispărut. Numărul de persoane de la ATI este acum la 600, scade de la 1600, numărul de persoane pozitive scade în fiecare zi. Avem aceste rezultate, nu avem niciun motiv să nu mergem cu această campanie de relaxare mai departe – 1 iunie, 1 iulie, 1 august”, a declarat marți Cîțu.

Niciun caz nou în Harghita și Călărași

Conform GCS, 12 judeţe şi Capitala au avut mai mult de 10 cazuri nou confirmate de COVID-19 faţă de ultima raportare, respectiv Bucureşti – 42, Cluj şi Ilfov – câte 20, Bihor şi Neamţ – 17, Braşov – 16, Constanţa – 14, Galaţi şi Olt – câte 13, Sibiu – 12, Argeş şi Iaşi – câte 11, Timiş – 10.

Cea mai mică incidenţă s-a înregistrat în judeţele Vaslui şi Mehedinţi – 1, Botoşani, Tulcea şi Vâlcea – 2. În judeţele Harghita şi Călăraşi nu au fost raportate cazuri noi.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 381 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here