Premieră de la începutul pandemiei. Niciun pacient la ATI. Unde se întâmplă

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe nu mai este internat niciun pacient cu COVID-19, a anunţat conducerea instituţiei.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în luna martie la ATI au fost internaţi 50 de pacienţi COVID, în aprilie – 44, luna aceasta – 10.

În momentul de faţă în secţie nu se mai află niciun pacient infectat cu noul coronavirus.

În pneumologie mai sunt suspecți de COVID-19

Însă în Secţia de boli infecţioase şi pneumologie sunt internate 17 persoane bolnave sau suspecte de COVID-19.

“În momentul de faţă avem în spital un număr de 13 cazuri pozitive pe Secţia infecţioase COVID”, spune managerul spitalului, Andras Nagy Robert.

Pe Secţia de terapie intensivă COVID nu este în momentul de faţă niciun pacient. În schimb, patru pacienţi suspecţi COVID sunt izolaţi pe Secţia de pneumologie.

Potrivit conducerii spitalului, pacienţii aflaţi în Secţia de boli infecţioase COVID sunt într-o stare medie şi gravă. Cel mai tânăr are 22 de ani. Niciunul dintre aceştia nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus.

Conducerea spitalului a precizat că în ultima săptămână în spital au avut loc 215 internări în diferite secţii, inclusiv de COVID şi 238 de externări.

Tot în ultima săptămână, în spital au murit patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 72 şi 87 de ani, care sufereau de diverse boli, cum ar fi diabet zaharat, accident vascular cerebral, hemoragie digestivă.

Decesele pot fi puse în legătură cu complicaţiile generate de COVID, a precizat conducerea spitalului.

Bilanțul pandemiei

Potrivit datelor postate miercuri pe site-ul Prefecturii Covasna, de la începutul pandemiei în judeţ s-au raportat 8.514 cazuri de COVID-19, dintre care şase în ultimele 24 de ore.

Incidenţa cazurilor în judeţ este de 0,53 la mia de locuitori, înregistrându-se în prezent 121 de cazuri active.

Nicio localitate nu se situează deasupra pragului de incidenţă de 7,5/1.000 de locuitori, se arată în comunicatul postat de Prefectură.

Localitatea Bixad se află în intervalul 4-7,5/1.000 locuitori, iar Mereni în intervalul 3-4/1.000 de locuitori.

Localităţile Micfalău şi Estelnic au incidenţa cumulată în ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, dar mai mică de 3/1.000 de locuitori.

16 localităţi înregistrează la această oră zero cazuri pozitive.

Numărul persoanelor vaccinate anti COVID-19 în centrele disponibile din judeţul Covasna este de 61.987.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here