Peste 1500 de persoane din Olt, loc de muncă cu ajutorul AJOFM. Câte aveau studii superioare

DIGITAL CAMERA

Nu mai puțin de 1.551 persoane au fost încadrate în muncă, în primele patru luni ale anului, ca urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt .

Din totalul persoanelor, 570 au peste 45 de ani, 394 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 293 au între 25 și 35 de ani, iar 294 sunt tineri sub 25 de ani.

„Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (608), urmate de cele cu studii gimnaziale (328), profesionale (308), 87 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele patru luni ale anului 2021, 317 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată”, potrivit unui comunicat al AJOFM Olt.

Astfel, în primele patru luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5.658  persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here