Vremea azi, 31 mai. Vin ploile, iar temperaturile nu trec de 22 de grade

Luni avem instabilitate şi averse mai consistente în sud-estul, estul şi centrul țãrii. Maximele termice pornesc de la 13 grade în nordul Moldovei şi ajung până la 22 de grade în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan atmosfera va fi închisă, vin averse serioase şi se pot strânge 30 l/mp. Temperaturile scad cu 4-5 grade faţă de ziua trecută.

Mai sus în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme neplăcută. Ploile vin în mai multe reprize pe parcursul zilei şi se strâng cantităţi importante de apă. Se răceşte şi după prânz se ating cel mult 17 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, se anunţă averse, fenomene electrice şi rabufniri ale vântului. Vor fi şi scurte perioade cu soare şi se mai răcoreşte puţin.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, atmosfera va fi schimbătoare, vor fi câteva averse şi vântul va creşte în intensitate. Temperaturile se mențin modeste pentru această dată.

În vestul ţării se anunţă ploi temporare, apare şi soarele iar vântul va avea intensificări. Maximele termice se opresc pe la 18 grade.

Instabilitate şi ploi aşteptăm şi în Transilvania. Se pot acumula cantităţi mai mari de apă şi sunt condiţii de grindină. Temperaturile ajung până la 18-19 grade pe partea vestică a provinciei.

În Oltenia vom avea soare dar se mai adună norii şi vor aduce ploi zgomotoase. Vântul va creşte în intensitate şi după prânz se vor înregistra 22 de grade Celsius.

În ţinuturile sudice, se anunţă mulţi nori şi instabilitate. Ploile apar în mai multe reprize pe parcursul zilei şi se răceşte. Ieri au fost în jur de 23 de grade, dar astăzi se ating cel mult 17 grade.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, vremea rămâne instabilã, apar alte averse şi se pot semnala şi descãrcãri electrice. Se răceşte şi la amiază se ating cel mult 16 grade Celsius. La noapte va continua să plouă şi minimă va ajunge pe la 12 grade.

Vremea la munte

La munte, se anunţă temperaturi în scãdere şi multã instabilitate. Vor fi perioade cu averse torenţiale, descãrcãri electrice şi s-ar putea sã cadã grindinã. Cantităţile de apã vor depăşi izolat 30 l/mp iar la altitudini de peste 1800 de metri, mai ales noaptea, vor fi precipitaţii mixte.

Vremea la mare

Pe litoral, vremea se strică şi se răceşte. Apar averse consistente, fenomene electrice şi vântul se intensificã pe timpul ploilor. Pe plajă vor fi cel mult 18 grade, iar apa mării va avea între 17 şi 21 de grade.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here