”Bani gratis” oferiți în Germania. Proiectul prin care autoritățile acordă oamenilor 1.200 € fără ca aceștia să muncească

Sursa foto: romaniatv.net

De luna aceasta, peste 100 de oameni vor încasa vreme de trei ani suma de 1.200 de euro lunar. În schimb, ei vor trebui doar să răspundă la o serie de chestionare.

Mai bine de două milioane de oameni au aplicat pentru acest venit acordat gratuit, în cele din urmă au fost aleşi 122. Începând din 1 iunie 2021 ei vor primi în fiecare lună 1.200 de euro, scrie Deutsche Welle.

Evoluţia proiectului-pilot este cercetată ştiinţific pentru a vedea impactul introducerii unui venit de bază necondiţionat (VBN).

Cum va decurge proiectul

Participanţii nu au trebuit să prezinte dovezi că sunt nevoiaşi şi au voie să muncească cât vor de mult sau de puţin pe întreaga durată a proiectului. Nu au altă obligaţie faţă de finanţatori “decât să completeze în cei trei ani cât durează studiul şapte chestionare online”.

Alţi 1.380 de oameni completează la fiecare şase luni chestionarele fără a încasa venitul de bază ci doar o compensaţie bănească pentru efortul depus. Selecţia s-a făcut la voia întâmplării.

Banii provin de la aproximativ 150.000 de donatori privaţi şi beneficiarii nu trebuie să-i impoziteze. Ei corespund unui cadou în bani în valoare de 43.200 de euro pentru fiecare participant.

În total suma se ridică la aproximativ 5,2 milioane de euro. Întreg proiectul a fost iniţiat de o asociaţie de utilitate publică din Berlin.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here