Gigel Știrbu: Primul centru de vaccinare mobil pentru românii care intră în România

Deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu anunță deschiderea primului centru de vaccinare mobil la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, pentru românii care intră în România.

La noul centru românii care intră în țară se pot vaccina cu vaccinul Johnson & Johnson (doză unică), fără programare.

„Vești bune pentru românii din afara granițelor țării!

Astăzi, 2 iunie a.c., s-a deschis primul centru de vaccinare mobil, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, pentru românii care intră în România și care se pot vaccina cu vaccinul Johnson & Johnson (doză unică), fără programare. Este de menționat faptul că și însoțitorii acestora care nu sunt cetățeni români pot beneficia de acest vaccin.

Acest centru de vaccinare a fost deschis în urma demersurilor efectuate de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, alături de o serie de instituții publice ale statului român, pentru crearea de centre temporare de vaccinare anti-COVID-19 dedicate diasporei.

Prin facilitarea vaccinării la punctele de trecere ale frontierei , statul român îşi afirmă responsabilitatea faţă de românii din diaspora, cărora le oferă posibilitatea de a se proteja şi a se întâlni în siguranţă cu cei dragi și de a-și petrece concediile în țară!”, a spus parlamentarul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here