Lucian Boncu, interlopul care a comandat asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa, capturat în Italia

Lucian Boncu, interlopul din Timișoara care a comandat asasinarea unui jurnalist, prins în Italia. Carabinierii l-au capturat și pe Sorin Udrea, care-l însoțea

Lucian Boncu a fost capturat de carabinieri în localitatea Latina, de lângă Roma. Fugarul a fost ridicat în momentul în care s-a dus să-și depună actele pentru obținerea rezidenței.

Lucian Boncu era însoțit de prietenul său, Sorin Udrea, interlopul care a plecat din țară în Italia, în 2016, înainte de sentința definitivă a Curții de Apel Timișoara care l-a condamnat la șase ani și opt luni de închisoare în dosarul de crimă organizată în care a fost inculpat.

Lucian Boncu a fugit din țară vineri când a aflat că DIICOT a solicitat arestarea sa în dosarul în care a fost trimis în judecat pentru că a ordonat asasinarea jurnalistului Dragoș Boța, editorul șef al PRESSALERT.ro. Printre motivele invocate de procurori era și acela că Boncu se pregătește să fugă în Italia cu ajutorul lui Sorin Udrea.

Liderul interlop Lucian Boncu a fost trimis în judecată, în lipsă, de procurorii DIICOT Timişoara pentru încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Bărbatul ar fi încercat să îl asasineze pe jurnalistul timişorean Dragoş Boţa, care a scris mai multe articole despre activitatea lui Boncu.

„Prin rechizitoriul din data de 27.05.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de încercare de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al DIICOT.

În anul 2019, liderul grupării infracţionale a încercat să determine mai multe persoane să îl împuşte pe jurnalist.

”În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 10.09.2019, inculpatul a încercat să determine mai multe persoane să agreseze prin împuşcare un jurnalist de la o publicaţie on-line, ca răzbunare pentru articolele compromiţătoare scrise de acesta la adresa sa. În acest scop, i-a predat unuia dintre atacatori, în vederea folosirii în agresiune, o armă de foc, semiautomată, calibrul 7,65 mm, promiţând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îl va recompensa financiar atât pe el cât şi pe ceilalţi participanţi la agresiune, precum şi că le va oferi arma de foc în mod de gratuit”, se mai arată în comunicat.

Procurorii DIICOT din Timişoara au solicitat Tribunalului Timiş arestarea preventivă a inculpatului, pentru 30 de zile.

Vineri, Tribunalul Timiş a dispus arestarea în lipsă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Timiş.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here