Pompierii din Slatina, intervenție de urgență pentru salvarea unui porumbel/ VIDEO

Pompierii slătineni au avut, miercuri, o intervenție mai puțin obișnuită: salvatorii au fost solicitați să salveze viața unui porumbel prins într-o ață și țintuit pe acoperișul imobilului în care își are sediul Direcția Agricolă Olt.

Operator 112 – Pompieri: Bună ziua, ce urgență aveți ?

Apelant: Bună ziua, un porumbel este prins cu o ață acoperiș. Are ambele picioare legate și sigur nu o să mai reziste prea mult timp.

Operator: Vă rog să ne spuneți unde se află clădire.

Apelant: Este vorba de clădirea în care își are sediul Direcția Agricolă Olt, în Slatina, pe strada Arcului. Clădirea este destul de înaltă și nu există nicio posibilitate de a-l elibera.

Operator: Am notat toate detaliile și în scurt timp o să ajungă la locul indicat un echipaj de salvatori. Vă mulțumim pentru apel!

Acesta a fost dialogul care a alertat salvatorii Detașamentului Slatina, dar și un echipaj de poliție.

Autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime a început imediat deplasarea către locul evenimentului, iar în câteva minute porumbelul era deja eliberat și coborât în siguranță.

„Pompierii și polițiștii au îndepărtat toate bucățile de ață de pe ghearele micuței păsări și s-au asigurat că aceasta nu este rănită.

Porumbelul a fost preluat de un cetățean, care îl va îngriji până când o să-și recapete forțele și o să-l elibereze.

Pentru noi, pompierii, fiecare viață salvată reprezintă încă un succes în lupta cu secundele”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here