Se schimbă denumirea Covid – 19! OMS va denumi tulpinile după litere

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că va schimba denumirile tulpinilor de Covid – 19 cu litere din alfabetul grec. Noul sistem prin care vor fi detectate aceste mutații se va  modifica în curând.

Noile denumiri ale tulpinilor de coronavirus

Conform BBC, prima tulpină de Covid – 19, cea descoperită în sudul Angliei, va fi numită „Alpha”. Tulpina de Covid – 19 descoperită în Africa de Sud va purta denumirea de „Beta”. Noua mutație de coronavirus din India, printre primele apărute, se va denumi „Delta”.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a explicat faptul că denumirile au fost schimbate pentru că cele inițiale erau mult prea complicate, iar discuțiile legate de aceste mutații deveneau din ce în ce mai grele de dus. De asemenea, oficialii OMS mai spun că noile tulpini au fost asociate cu anumite zone sau regiuni, ceea ce nu este neapărat în regulă.

Trebuie menționat faptul că decizia Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) vine după ce India a criticat faptul că mutația B.1.617.2 a coronavirusului a fost denumită generic „tulpina indiană”. Această nouă variantă de Covid – 19 a fost detectată în India, în luna octombrie 2020.

„Nicio țară nu ar trebui să fie stigmatizată pentru faptul că detectează și raportează apariția de noi variante”, a spus Maria van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic pentru lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

Astfel, s-a luat decizia ca atunci când vor fi comunicate informații de interes public să fie folosite litere grecești pentru denumirile tulpinilor de coronavirus astfel încât o mutație să nu mai fie asociată cu o țară sau cu o regiune. Lista completă a noilor denumiri date tulpinilor de coronavirus poate fi consultată pe site-ul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Reamintim faptul că tulpina indiană de Covid – 19 pune sub amenințare multe campanii de vaccinare anti – coronavirus din cauza faptului că această mutație este foarte ușor transmisibilă. Regatul Unit al Marii Britanii se apropie de un nou val al epidemiei din cauza acestei variante a virusului.

Sursa: ziareonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here