Beat și fără permis, un adolescent a furat mașina părinților și a provocat un accident, într-o localitate din Suceava

Un adolescent de 16 ani, aflat sub influența alcoolului, a furat mașina părinților și a provocat un accident. El a ajuns la spital și acum trebuie să stea de vorbă cu anchetatorii din județul Suceava.

Accidentul s-a produs în comuna suceveană Voitinel. Adolescentul aflat la volan a pierdut controlul mașinii și a intrat în gardul unei gospodării. El a fost rănit și a ajuns la spital.

Polițiștii l-au verificat și au aflat că are doar 16 ani. Adolescentul nu are permis de conducere, se afla sub influența alcoolului și furase mașina de la părinți.

„Tânărul de 16 ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 16 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. De asemenea a rezultat faptul că autoturismul aparține părinților minorului de la care acesta l-a sustras cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, profitând de faptul că aceștia sunt plecați din localitate”, au anunțat reprezentanții IPJ Suceava.

Polițiștii au întocmit dosar penal de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here