Acasă Național Incendiul de ...

Incendiul de la Brazi nu este nici acum stins! Pompierii au găsit o persoană decedată în incinta halei

ISU Prahova transmite că pompierii se luptă în continuare cu flăcările pe platforma Eco Burn din Brazi. Între timp, a fost găsită o victimă la faţa locului, despre care se presupune că ar fi chiar persoana care ar fi pornit focul acolo.

Incendiul izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri la incineratorul de deşeuri periculoase al Eco Burn Brazi nu a fost încă stins!

A fost găsită o persoană decedată; se crede că este cel care ar fi pus focul

Potrivit ISU Prahova, intervenţia pompierilor pentru stingerea focului continuă şi joi la Brazi. În zona afectată de flăcări a fost găsită decedată persoana care se presupune că ar fi pus focul. Se pare că ar fi vorba chiar de un angajat al firmei.

„Se dă în continuare cu apă, iar în momentul de faţă nu mai sunt focare vizibile, însă cu siguranţă arde mocnit pe dedesubt, acolo unde nu avem acces să ajungem cu apă. Colegii au pătruns în zona afectată, acolo unde am presupus că poate fi persoana şi au găsit-o”, au transmis joi, 3 iunie, reprezentanţii ISU Prahova, potrivit Agerpres.

„Se presupune că ar fi un angajat al firmei, însă mai departe o să se demareze o cercetare care va stabili exact ce s-a întâmplat acolo.

În continuare, pompierii acționează cu apă. Au mai rămas câteva focare, ele nu sunt vizibile, cu siguranță arde mocnit acolo unde nu putem să ajungem cu apă”, a declarat Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt ISU Prahova, într-o intervenţie la Digi24.

Reprezentanţii Eco Burn merg pe varianta unei mâini criminale

Eco Burn Brazi este societatea care operează incineratorul de deşeuri periculoase. Reprezentanţii acesteia au susţinut că focul ar fi fost provocat de „o mână criminală”, indicând un angajat care ar fi ameninţat că se sinucide.

În curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, astfel că anchetatorii iau în calcul ipoteza că în interiorul halei a fost surprinsă o persoană. Totuşi, acest lucru nu a putut fi confirmat miercuri, întrucât pompierii nu au putut intra ieri în interiorul halei, construcţia fiind extrem de mult degradată, planul ei s-a prăbuşit şi nu prezenta siguranţă.

Incendiul de la Brazi a provocat degajări mari de fum, persoanele care locuiesc în zonă primind un mesaj de avertizare de la RO-ALERT. Incendiul a devenit violent după explozia a 20 de butelii cu propan, potrivit Observatorul Prahovean.

Reprezentanţii Eco Burn au suspiciuni că incendiul a fost provocat intenţionat, având în vedere că a mai avut loc un alt incendiu, tot acolo, în urmă cu două luni de zile. Societatea din Brazi nu mai funcţiona din luna ianuarie, după ce i s-a retras autorizaţia de mediu.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here