Acasă Național Demisie în Gu...

Demisie în Guvern. Un secretar de stat a fost prins băut la volan

Oltean Csongor, un secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, numit din partea UDMR, și-a dat demisia vineri după ce a fost prins băut la volan. UDMR anunță că a plecat din funcție imediat după incident.

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a transmis, vineri, că secretarul de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului Oltean Csongor, care a fost prins la volan sub influenţa alcoolului, şi-a depus demisia din funcţie.

“Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului Oltean Csongor a fost oprit de Poliţie fiind sub influenţa alcoolului. În urma acestui incident el şi-a depus demisia, pe care am acceptat-o şi i-am transmis-o premierului. Gestul lui Oltean Csongor este inacceptabil, el şi-a asumat răspunderea pentru acesta”, a scris liderul UDMR, pe Facebook.

Potrivit vicepremierului, UDMR nu doreşte să facă “alte comentarii” pe acest subiect.

Oltean Csongor are 32 de ani şi este economist. S-a născut în Mediaș, a absolvit Universitatea Babeș-Bolyai – Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor. Potrivit site-ului UDMR, este vicepreşedinte executiv al departamentului pentru tineret al UDMR.

Vicepremierul Kelemen Hunor susține că actualul Guvern va rămâne până în 2024, iar dacă lucrurile vor merge bine în următoarea perioadă, cel mai probabil coaliția va rămâne alți patru ani.

Totodată, acesta s-a declarat încrezător în lucrurile ”extraordinare care urmează să se întâmple în acești patru ani”

“(Acest guvern – n.r.) rămâne până în 2024 şi vreau să vă spun un lucru: dacă lucrurile merg bine, mai rămâne încă patru ani. (…) Eu cred că vor fi lucruri extraordinare în patru ani de zile”, a declarat liderul UDMR la Antena 3.

În ceea ce privește o eventuală concurență, vicepremierul a adăugat faptul că în acest moment nu există o altă majoritate parlamentară care să poată guverna.

“Vedeţi o alternativă, o altă majoritate în Parlament? Nu există. Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024”, a punctat Kelemen Hunor.

El a vorbit și despre o eventuală moţiune de cenzură a PSD, iar potrivit acestuia, UDMR nu va vota așa ceva, iar lucrurile sunt destul de clare.  “(UDMR n.r.) nu va vota nicio moţiune de cenzură. Este la guvernare. (…) Nu am discutat în coaliţie, dar nu vom vota în niciun caz. Nu se pune problema. Lucrurile sunt clare”, a subliniat vicepremierul.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here