Liderul pieței RCA, amendat cu 11 milioane de lei. Conducerea asiguratorului a fost preluată de Fondul de Garantare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea membrilor directoratului societăţii, a Consiliului de Supraveghere şi a companiei cu suma totală de 11 milioane lei.

”Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat la Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, clasificată în categoria 4 – supraveghere intensă, în perioada 2019-2021, mai multe acţiuni de control la sediul asigurătorului (on-site) cât şi controale permanente (off-site), acţiuni în urma cărora au fost aplicate, atât societăţii cât şi conducerii acesteia, mai multe sancţiuni contravenţionale constând în amenzi, fiind deasemenea impuse măsuri cu scopul remedierii deficienţelor constatate”, transmite ASF.

Ca urmare a aspectelor constatate în acţiunea susţinută de control şi potrivit prevederilor legale, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis următoarele măsuri şi sancţiuni: sancţionarea membrilor Directoratului Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., cu sancţiunea principală cu amendă şi sancţiunea complementară de retragere a aprobării acordate de A.S.F., după cum urmează:

– Renato Szilagyi – preşedinte directorat, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

– Buzerea Barbu Mircea – vicepreşedinte al directoratului, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

– Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis – membru al directoratului, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.

De asemenea, Consiliul ASF a decis sancţionarea membrilor Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., cu sancţiunea principală cu amendă şi sancţiunea complementară de retragere a aprobării acordate de A.S.F., după cum urmează:

– Browne Woodthorpe Robert – preşedinte al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

– Rossler Max Walter – vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

– Pascale Cristian – membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

– Arampova Aelita – membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.;

– Papanikolaou Epameinondas – membru al Consiliului de Supraveghere, amendă în cuantum de 1.000.000 lei şi retragerea aprobării acordate de A.S.F.

Mai mult, Consiliul ASF a decis suspendarea drepturilor de vot aferente acţiunilor deţinute de acţionarul Vivendi Internaţional S.R.L. în conformitate cu prevederile art. 163 alin. (6) şi alin. (8) din Legea nr. 237/2015.

A mai decis sancţionarea Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. cu amendă în cuantum de 2.930.766 lei şi stabilirea în sarcina acesteia a obligaţiei de a transmite Autorităţii de Supraveghere Financiară, spre aprobare, un plan de finanţare şi redresare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care să acopere cerinţele de capital.

O altă decizie a fost ”desemnarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor în vederea înlocuirii temporare a organului de conducere al asigurătorului, cu o durată a mandatului de 4 luni de la data intrării în vigoare a deciziei, cu posibilitatea prelungirii acesteia în condiţiile art. 36 din Legea nr. 246/2015”.

City Insurance este în prezent liderul pieței asigurărilor RCA, iar împreună cu societatea de pe locul doi deține aproximativ 75% din piață.

Polițele de asigurare City Insurance rămân în continuare valabile.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here