Metoda prin care trei escroci au profitat de necazul unor familii îndoliate. Pagubele produse sunt însemnate

Doi bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi preventiv după ce au profitat de necazul unor familii îndoliate. Se dădeau drept reprezentanţii cimitirelor unde oamenii îşi aveau înmormântate rudele şi le cereau bani pentru pretinse reparaţii.

9.000 de lei au luat numai de la o singură familie din Bucureşti!

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale sector 5 spun că îi ştiau pe cei 3 suspecţi, pentru că nu ar fi prima dată când comit astfel de fapte.

Vorbim aşadar de un grup specializat în infracţiuni de înşelăciune. Scenariul infracţional pus la cale de data asta a urmărit persoane care aveau un loc de veci la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Cel puţin 3 persoane le-au căzut în plasă din ce au descoperit până acum poliţiştii, dar ar putea fi mult mai multe victime.

Suspecţii strângeau mai întâi informaţii despre victime şi apoi le sunau şi se dădeau drept directori sau secretari ai cimitirului. Îi informau pe oameni că locurile de veci s-au degradat de la ploi şi că e nevoie de reparaţii urgente.

Banii îi ridicau personal de acasă de la victime iar când nu le mergea cu reparaţiile fictive intra în vigoare planul b: moştenirea unei sume de bani strânsă la un fond de ajutor.

Un bărbat le-a dat 2 mii de lei ca să primească 16 mii de lei pe care soţia sa răposată i-ar fi strâns fără ca el să ştie. Escrocii i-au spus că banii ar fi pentru nişte taxe şi impozite adunate. Toată povestea a ieşit la iveală când victimele şi-au dat seama că au fost păcălite.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here