Acasă Național Se introduce ...

Se introduce taxa de poluare? Ministrul Mediului spune ce se va întâmpla cu mașinile mai vechi de 15 ani

Se introduce taxa de poluare? Ministrul Mediului spune ce se va întâmpla cu mașinile mai vechi de 15 ani, în condițiile în care Guvernul și-a asumat la Comisia Europeană, pentru încheierea acordului PNRR, că va descuraja aducerea de mașini poluante în România.

Ministrul Mediului susține că negocierile purtate le Bruxelles de Guvernul României nu s-au soldat cu impunerea concretă a unei taxe.

În schimb, România s-a angajat, prin guvernanții săi, că va descuraja importul de mașini mai vechi de 15 ani.

Ministrul Mediului, Barna Tánczos, a vorbit vineri, 4 iunie 2021, despre taxa de poluare.

Tánczos arată că există o recomandare a Comisiei, apărută odată cu discuția despre transformarea transportului și circulației din România, dar nu s-a vorbit concret despre taxa de poluare.

”Nu s-a negociat cu Comisia reintroducerea taxei de poluare. Comisia a făcut o recomandare de descurajare a înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani”, a declarat ministrul Mediului, Barna Tánczos.

Barna Tánczos a mai spus că au existat discuții despre descurajarea înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani și că există soluții care vor apărea pe masa Guvernului.

”Premierul vorbește despre descurajarea înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani. Nu cred că a vorbit despre introducerea taxei de poluare”, a mai spus ministrul Mediului, potrivit alephnews.ro.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here