O societate agricolă din Olt, cu trei oameni la negru. Amendă URIAȘĂ de la ITM

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, luna trecută, sute de controale specifice, descoperind numeroase nereguli, printre care și munca la negru.

Astfel, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată, agentului economic care le folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 60.000 lei.

Potrivit ITM Olt, este vorba de un agent economic din Schitu, care are ca obiect de activitate agricultura.

Totodată, în urma controalelor efectuate, s-au identificat 263 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 157 sancțiuni, din care 152 avertismente și cinci amenzi în valoare totală de 77.000 lei.

„În luna mai 2021, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată (agent economic din Schitu, obiect activitate agricultură), agentului economic care le folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 60.000 lei”, potrivit ITM Olt.

Neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție și neefectuarea controlului medical periodic, se numără printre deficiențele întâlnite de inspectorii de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here