Evaluarea Națională 2021. Cum se calculează media de admitere la liceu

De astăzi a început înscrierea elevilor pentru Evaluare Naţională 2021. Pentru candidații din seria curentă, secretarii unităților de învățământ introduc datele personale ale elevilor în platforma dedicată Evaluării Naționale. Pentru candidații din anii precedenți înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia. După susţinerea examenului de Evaluare Naţională 2021, va urma admiterea la liceu, pentru care contează foarte mult rezultatul obţinut la examenul de evaluare.

Absolvenţii claselor a VIII-a se pregătesc de Evaluare Naţională 2021. De astăzi a început înscrierea pentru examenul capacitate.

Pentru candidații din seria curentă, secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școlii, introduc datele personale ale elevilor în platforma dedicată Evaluării Naționale. Asadar, nu se completează nicio cerere pentru candidații seriei curente.

Pentru candidații din anii precedenți înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia.

Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la Evaluarea Naţională numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de MECTS, prin Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor.

Examenul începe marţi, 22 iunie, cu prima probă scrisă la Limba şi Literatura Română. În 24 iunie are loc proba la Matematică.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 29 iunie, zi în care se pot depune şi contestaţii. Rezultatele finale vor fi anunţate în 4 iulie.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here