Polițiștii din Olt, acțiuni pe linia comerțului ilicit. Băutură, alcool și sume de bani, confiscate/ S-a întocmit dosar penal

Polițiștii din Olt au acționat, în acest sfârşit de săptămână, pe linia comerțului ilicit cu produse accizabile, forțele de ordine întocmind dosar penal în urma neregulilor descoperite.

Astfel, potrivit oamenilor legii, în urma activităţilor desfăşurate au fost controlate 22 de societăți comerciale, fiind aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.500 lei.

„Dintre acestea 5 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 18.500 lei, confiscându-se suma de 1.080 lei și o sancțiune contravenţională pentru nerespectarea prevederilor  Legii nr.61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 1.000 lei”, potrivit IPJ Olt.

Totodată au fost confiscate și un număr de 1.500 bucăți țigarete pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență.

De altfel, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Bălteni, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 200 litri băuturi spirtoase, fără timbru sau marcaj fiscal și un număr de 140 țigarete, fără timbru sau marcaj fiscal.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here