Vreme instabilă în toată țara, cu temperaturi de vară, dar și ploi și grindină. Care este prognoza următoarelor zile

Astăzi, în vest și în nord-vest avem vreme frumoasă, dar, în rest, instabilitatea persistă. În a doua parte a zilei, în multe zone din țară vin averse însoțite de fenomene electrice și se pot acumula cantități mari de apă.

Temperaturile urcă până la 28 de grade Celsius pe partea vestică.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul, pe unde urmează o zi destul de însorită. După-amiază, la malul mării se adună norii și s-ar putea să plouă, iar maximele ating 27 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem vreme plăcută în zonele mai joase. La deal și la munte, însă, vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. S-ar putea să cadă și grindină, iar vântul va avea intensificări pe durata ploilor.

În jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina găsim atmosferă instabilă. Îndeosebi după-amiaza și seara apar averse zgomotoase și consistente, iar în Carpații Orientali se pot strânge peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș urmează o zi ceva mai plăcută. Va domina atmosfera însorită, iar la amiază maximele se opresc la 26 de grade Celsius.

Vreme frumoasă va fi și în ținuturile vestice. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, nu vorbim despre ploi, iar la amiază termometrele vor indica până la 28 de grade.

În Transilvania găsim atmosferă instabilă. Mai ales în a doua parte a zilei vin averse cu tunete și fulgere, s-ar putea să cadă grindină, iar în Carpații Meridionali ploile pot lăsa în urmă peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.

Și în Oltenia vor fi perioade cu averse însoțite de fenomene electrice, iar vântul va avea intensificări de scurtă durată pe timpul ploilor. La amiază, maximele urcă până la 28 de grade în zona Drobeta Turnu-Severin.

În ținuturile sudice temperaturile ating 27 de grade în Lunca Dunării. După-amiaza și seara norii se înmulțesc și aduc cu ei averse zgomotoase. În zonele mai înalte se pot acumula cantități însemnate de apă.

Vremea în țară

Astăzi în vest și în nord-vest se anunță o zi plăcută, dar, în rest, găsim vreme instabilă. În a doua parte a zilei, în multe zone din țară vin averse însoțite de fenomene electrice și se pot acumula cantități mari de apă.

Marți, în vest și în nord-vest vremea se menține frumoasă și caldă. După-amiaza, în sud, în est, în centru, dar și în zonele înalte vor fi perioade cu averse consistente.

Miercuri, ploile apar în jumătatea sud-estică. În rest se anunță o zi însorită, iar în Câmpia de Vest se vor atinge 30 de grade Celsius.

Joi, instabilitatea cuprinde toată țara. După-amiaza vin alte averse cu tunete și fulgere, o să cadă grindină și pot să apară vijelii.

Vremea în București

În București avem soare în prima parte a zilei, dar apoi se înnorează și s-ar putea să plouă trecător. Maxima ajunge la 27 de grade. La noapte norii se risipesc, iar temperatura coboară până la 15 grade Celsius.

Cam la fel va fi vremea și marți: soare până după-amiază, când norii se înmulțesc și apar averse însoțite de descărcări electrice. Temperatura se oprește la 26 de grade Celsius.

Miercuri atmosfera devine instabilă tot în a doua parte a zilei, atunci când o să apară alte averse zgomotoase. Maxima urcă până la 27 de grade.

Joi avem tot vreme de vară: prindem o dimineață însorită, dar mai apoi se adună norii și vin averse consistente și zgomotoase. La amiază nu vor fi mai mult de 26 de grade Celsius.

Vremea la munte

La munte prindem vreme frumoasă dimineața, dar după-amiază, în masivele sudice și estice revin aversele însoțite de descărcări electrice. Vor fi și condiții de grindină, iar ploile pot lăsa în urmă peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.

Și marți rămânem cu vremea instabilă. În Carpații Meridionali și în Orientali o să plouă pe arii extinse și se pot strânge cantități însemnate de apă.

Miercuri, aversele apar în a doua parte a zilei, tot în masivele sudice și estice. Vor fi și fenomene electrice, condiții de grindină și se pot forma vijelii.

Joi, instabilitatea cuprinde toată zona montană și aduce alte averse consistente, cu tunete și fulgere. S-ar putea să cadă și grindină și se pot acumula cantități mari de apă.

Vremea la mare

Pe litoral se mai încălzește puțin. Ziua începe cu soare, dar mai apoi se adună norii și s-ar putea să vină o aversă, două. Maximele ating 24 de grade în aer și 18 grade în apa mării.

Marți se mai strică vremea. O să plouă trecător, vor fi și fenomene electrice, iar vântul va avea intensificări pe durata ploilor. Maximele vor atinge 24 de grade în stațiuni și 18 grade în apa mării.

Miercuri avem cam aceeași situație: în a doua parte a zilei apar alte averse cu tunete și fulgere, iar temperaturile se mențin la valori similare cu cele de marți: vom avea până la 25 de grade în aer și 18 grade în apa mării.

Joi rămânem tot cu atmosfera instabilă. Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu averse însoțite de descărcări electrice, s-ar putea să cadă și grindină, iar vântul va avea intensificări pe durata ploilor.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here