IGSU, recomandări în urma emiterii codului galben de ploi abundente. „Cetățenii să rămână în spații închise”

Inspectoratul General Pentru Situații de urgență a venit cu o serie de recomandări după ce, azi, a fost emis cod galben de ploi torențiale. 

Reprezentanții IGSU recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

„În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, potrivit IGSU.

În situația manifestării vântului puternic, se recomandă ca cetățenii să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Potrivit atenționării meteo, se vor semnala fenomene precum instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină, avertizarea fiind valabilă până la ora 21.

„În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină”, potrivit ANM.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here