VIDEO. Momentul prăbușirii Cascadei Bigăr. Romsilva respinge acuzațiile că incidentul nu s-a produs din cauze naturale

Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase monumente ale naturii din ţara noastră, s-a prăbușit luni, în jurul orei 19.

Jumătate din spectaculoasa cascadă s-a rupt în două, se pare că din cauza greutăţii proprii. La câteva ore de la incident, Romsilva a publicat un videoclip cu momentul prăbușirii.

Un ghid de turism a afirmat, luni seară, că prăbușirea a avut loc după ce apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie.

„Travertinul, roca din care este formată acea cascadă, este un calcar care se depune constant odată cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie, astfel că roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural”, a spus activistul, care a precizat că a observat fisuri în corpul cascadei în ultimii doi ani.

În replică, Romsilva a transmis că păstrăvăria a fost construită în perioada 1986-1988, iar în ultimii 33 de ani nu s-au făcut niciun fel de intervenţii în zonă și a reiterat ideea că Cascada Bigăr s-a prăbuşit din cauze naturale.

Cascada Bigăr este situată în Cheile Nerei – Beuşniţa. Într-unul din topuri realizate de “The World Geography”, cascada Bigăr fost desemnată cea mai frumoasă din lume.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here