FOTO: O stradă din Craiova s-a prăbușit în urma unei ploi torențiale

O stradă din Craiova s-a prăbușit marți după-amiaza în urma unei ploi torențiale.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a publicat pe Facebook o fotografie cu strada Bibescu, care s-a prăbușit marți în urma ploii. Edilul a anunțat că reparațiile la strada afectată au fost începute încă de marți seara.

În urma ploii cu grindină de marți, peste 80 litri pe metrul pătrat, s-au produs mai multe pagube la străzi, case și instituții ale statului din Craiova.

Primarul a anunțat că toate canalele care rețin apele pluviale au depășit cota de avarie, făcând canalizarea să refuleze în mai multe zone din oraș.

„Au fost închise pasajele și s-a oprit circulația tramvaiului după ce un plop s-a prăbușit peste firele de înaltă tensiune. Mai multe persoane au fost ajutate de polițiștii locali să ajungă în siguranță acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate. Am solicitat ISU să intervină alături de CAO în zone calamitate, în sprijinul cetățenilor”, a mai arătat e Facebook Lia Olguța Vasilescu.

Și ISU Dolj a anunțat că în urma codului portocaliu de averse și vânt puternic pompierii au intervenit pentru degajarea a 4 copaci căzuti pe 4 autoturisme și a unuia căzut pe cablurile de alimentare ale tramvaiului.

De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu la o casă din comuna Simnic, cauzat cel mai probabil de un trăsnet. A mai fost evacuată apa din subsolurile mai multor case și blocuri.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here