Un alt depozit de deșeuri a luat foc în oraşul Bocşa din Caraş-Severi. Intervenția pompierilor a fost cu emoții

A fost panică, seara trecută, în oraşul Bocşa din Caraş-Severin. Un depozit de deşeuri a luat foc, iar fumul gros i-a scos în stradă pe oamenii care locuiesc în blocurile aflate la doar 50 de metri distanţă. Intervenţia pompierilor a fost una cu emoţii, pentru că în zonă nu există niciun hidrant. A fost nevoie de trei ore şi forţe suplimentare pentru ca flăcările să fie stinse. Din fericire, nicio persoană nu a fost vătămată.

Incendiul violent a stârnit panică printre oamenii din Bocşa. Depozitul de deşeuri care arde este situat la 50 de metri de mai multe blocuri de locuinţe. Deja toată zona este acoperită de un fum gros. Sosirea pompierilor îi face pe localnici să răsufle uşuraţi.

Sorin Mănescu, pompier: Ne-am deplasat la locul intervenţiei cu 4 autospeciale cu apă şi spumă, cu o autospecială de salvare de la înălţimi şi o autospecială SMURD. În sprijinul nostru au mai venit duoă autospecială de apă de la SMSU Bocşa şi o autospecială de la SBSU Barzova.

Însă intervenţia nu a fost una uşoară. În zonă nu existau hidranţi, aşa că pompierii au fost nevoiţi să vină cu rezerve de apă. Mai multe tone de deşeuri au fost făcute scrum în incendiu, în special materiale plastice. Coloana de fum a putut fi văzută de la mai mulţi kilometri depărtare.

Sorin Perian, primar Bocșa:Datorită temperaturii, fiind sticle pe jos, materiale combustibile, au făcut ecranare și au aprins cartoanele și vântul a început să bată.

În depozit se aflau două persoane în momentul în care a izbucnit incendiul. Acestea au reuşit să se îndepărteze la timp şi nu au fost vătămate. Pompierii au avut nevoie de trei ore pentru a stinge focul.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here