Avertizare meteo de ploi, vijelii şi grindină în toată ţara, până duminică. Oltul este sub COD GALBEN

Meteorologii au emis, joi dimineaţă, un nou cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină până duminică noapte. De asemenea, a fost emis şi un COD GALBEN de vreme rea până joi seară, vizat fiind și județul Olt.

Atenționare intră în vigoare azi, la ora 12 și este valabilă până la ora 23:00.

„Pe parcursul zilei de joi (10 iunie) în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, potrivit ANM.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

De altfel, aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here