Proiectul deputatului Gigel Știrbu privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale, votat în Camera Deputaților/ VIDEO

Proiectul de lege privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României, inițiat de deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu, a fost votat, ieri, în Camera Deputaților.

Proiectul legislativ a fost depus în urmă cu patru ani, iar la sfârșitul lunii trecute el primea raport favorabil în comisiile pentru muncă și cultură din camera inferioară a Parlamentului.

„A fost votat în ședința Camerei Deputaților proiectul de lege privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României, inițiat de mine acum 4 ani!

Chiar dacă unii deputați au promovat mesaje antinaționale și antistatale împotriva acestei inițiative, azi (miercuri, 9 iunie – n.r.), majoritatea parlamentară a votat ca pe data de 10 mai, românii să poată sărbători Ziua Independenței României!”, a anunțat inițiatorul proiectului.

Parlamentarul de Olt i-a mulțumit președintelui Academiei României, Ioan-Aurel Pop, pentru punctul de vedere elaborat prin care se certifică faptul că Independența României a fost proclamată public pe data de 10 mai, în anul 1877.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here