TIR care transporta aproape o tonă de deşeuri periculoase, depistat la un filtru rutier pe DN 7 în județul Arad

Poliţiştii şi reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad au depistat aproximativ o tonă de deşeuri periculoase, transportate într-un TIR, oprit la un filtru organizat pe DN 7.

Autotrenul a fost oprit în localitatea Vladimirescu, pentru un control, iar în interior au fost găsite deşeuri de vopsele şi solvenţi.

“În urma controlului autoutilitarei încărcată cu 988 de kilograme de deşeuri periculoase s-a constatat că documentaţia nu respectă prevederile legale, parte din aceasta conţinând date nereale, completate atât de generatorul de deşeuri, o societate comercială din Chişoda, judeţul Timiş, cât şi de către transportator, o altă societate comercială, din Timişoara”, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Şoferul şi reprezentanţii firmelor implicate sunt audiaţi, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase”, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here