Oltul, sub atenționare meteo de ploi torențiale și vânt PUTERNIC, de peste 70 km/h. Harta zonelor afectate

Alături de alte județe, Oltul se află, de duminică dimineață, sub Cod Galben de ploi torențiale și vânt puternic, cu viteze de peste 70 de kilometri la oră.

Atenționarea meteo este valabilă duminică, de la ora 10.00 până la ora 23.00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

„În intervalul menționat, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h”, spun meteorologii.

Notă: Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, viejlii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here