10 poliţişti de la Serviciul Înmatriculări, ridicați de DGA chiar în timpul unui curs pentru prevenirea corupției

10 polițiști de la înmatriculări, săltați de mascați, chiar de la cursul pentru prevenire a corupției. S-a întâmplat în Timişoara. Cursul a fost organizat special pentru a-i prinde pe toți cei 10 polițiști în același timp.

10 poliţişti de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Timiș au fost săltaţi de ofiţerii DGA Timișoara chiar de la un curs pentru prevenirea faptelor de corupție şi duşi la audieri într-un dosar penal deschis pentru fapte de corupție. Cei 10 sunt suspectaţi că au luat spăgi de aproape 100.000 lei în patru luni pentru a urgenta anumite dosare.

„Din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită”, a transmis DGA Serviciul Județean Anticorupție Timiș, citat de opiniatimisoarei.ro.

Polițiștii de la înmatriculări au fost monitorizați timp de câteva luni, iar luni procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au înscenat un seminar pentru prevenirea faptelor de corupţie pentru a-i prinde pe toţi în acelaşi loc. Când au ajuns la curs, cei 10 poliţişti de la compartimentul de înmatriculări au fost luaţi pe sus şi duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here