Votul moţiunii simple a PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea, exprimat marți

În timp ce Coaliţia de guvernare trece de la un conflict la altul, PSD pune paie pe foc.

Social-democrații anunţă că au redactat moţiunea de cenzură prin care încearcă să demită Guvernul Cîţu. Le-ar mai trebui puţin peste 30 de voturi, însă matematica parlamentară nu ţine cu ei.

Până una, alta, cele două tabere s-au certat pe o moțiune simplă, la adresa ministrului Fondurilor Europene, care va fi supusă votului marți.

“Prin fumul de ţigări, ca-n nouri gândeam la lumi ce nu există.” Cu acest motto – un citat din George Bacovia, scris chiar la începutul textului moţiunii de cenzură, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat negocieri pentru a încerca să demită Guvernul condus de Florin Cîțu.

PSD vine şi cu o alternativă. Alexandru Rafila, validat de social-democraţi, ar urma să conducă Executivul, dacă moţiunea de cenzură ar trece de Parlament. Şansele sunt însă destul de mici. Şi dacă parlamentarii AUR ar susţine demersul, tot le mai trebuie celor de la PSD 33 de voturi pentru a da jos Guvernul.

Până atunci însă, social-democraţii încearcă să forţeze o demisie a ministrului Proiectelor europene, Cristian Ghinea. Într-o moţiune simplă depusă la Camera Deputaţilor, social-democraţii îi reproşează că nu a gestionat bine Planul Naţional de Redresare şi Rezilienta.

Sorin Grindeanu, deputat PSD: “Domnule Ghinea, ieșiți din bulă în care trăiți. Păşiţi în viața reală. Ăsta sunteţi. Clotilde Armând care face crize şi pariuri pe miliardele europene.”

Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor Europene: “Să întoarcem aceasta avuţie la poporul român, nu la ventuzele PSD.”

Deputaţii USR i-au ţinut partea lui Cristian Ghinea. Unii au venit chiar cu borcane cu pământ de pe şantierul unde se construieşte autostrada Moldovei, asta în timp ce din partea PSD au curs criticile.

Daniel Suciu, deputat PSD: “Vorbiţi că ne uităm ca maimuţa la agloritmi? Vă uitaţi că viţelul la poartă nouă la acest proiect european, exact asta faceţi.”

Cristian Ghinea, ministru proiectelor europene
“Dacă maimuţa se uita cu dificultate la algoritm, să ştiţi că nu e problema algoritmului. Mulţumesc frumos!”

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here