Incendiu devastator la un depozit de mase plastice din Bârlad. Peste 60 de pompieri au intervenit de urgență

Momente de teroare au avut loc marți seara în Bârlad, acolo unde 13 autospeciale de pompieri au intervenit pentru a stinge focul izbucnit la un depozit de mase plastice. Potrivit primelor informații, peste 60 de pompieri au fost prezenți la operațiunea dificilă de lichidare a flăcărilor.

Potrivit ISU Vaslui, la faţa locului au intervenit de urgenţă 13 autospeciale cu peste 60 de subofițeri care au participat la stingerea dificilă a focului. Salvatorii au explicat că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui tablou electric stricat, iar intensitatea focului a căpătat dimensiuni extreme, fiind nevoie de multă apă.

Reprezentanții ISU au anunțat că au fost chemați toți pompierii din zonă, inclusiv, cei aflați în timpul liber.

„Se acţionează cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la detaşamentele de pompieri Vaslui şi Bârlad şi de la Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Rulmenţi Bârlad, cu trei autofreze multifuncţionale şi două autoscări.

Este nevoie de cantităţi foarte mari de apă. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi şi se acţionează pentru limitarea şi lichidarea focarelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, potrivit realitatea.net.

Imediat după incendiul de mari dimensiuni, Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, a transmis pe Facebook că depozitul care a luat foc este, de fapt, unul de mobilă.

„La periferia oraşului Bârlad un depozit de mobilă a luat foc, iar aria afectată depăşeşte 1000 mp. Direcția vântului duce fumul în afara zonei urbane. Echipa de permanență a Gărzii de Mediu Vaslui se află la față locului împreună cu reprezentanţii celorlalte instituții”, a transmis Berceanu, pe contul său.

Sursa: ziareonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here