Ploile au făcut prăpăd în Neamț. Un bărbat a murit după ce a fost luat de viituri/ VIDEO+FOTO

Ploile au făcut prăpăd în județul Neamț, acolo unde mai multe gospodării au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente care au căzut vineri seara. Un bărbat în vârstă de 78 de ani a murit după ce a fost luat de viituri, în localitatea Almaș, din comuna Gârcina.

Pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 că un bărbat a fost luat de viitură în localitatea Almaș din comuna Gârcina. La locul solicitării deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă.

Bărbatul în vârstă de 78 de ani a fost scos din pârâu în stop cardio-respirator și i-au fost aplicate manevre de resuscitare.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat, iar acesta a fost declarat decedat, potrivit Mediafax.

Un bărbat a murit după ce a fost luat de viituri
Un bărbat a murit după ce a fost luat de viituri. Foto: ISU Neamț
Un bărbat a murit după ce a fost luat de viituri
Un bărbat a murit după ce a fost luat de viituri. Foto: ISU Neamț

Mai multe gospodării din municipiul Piatra-Neamţ şi comunele Alexandru cel Bun şi Tazlău au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente care au căzut vineri seara.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, a declarat că pompierii voluntari intervin pentru scoaterea apei din gospodării situate pe strada Petru Movilă, din Piatra-Neamţ, scrie Agerpres.

Şi în satul Vădurele din comuna Alexandru cel Bun intervin pompierii pentru a evacua apa din gospodării.

La Tazlău a fost inundată o gospodărie, în urma colmatării pârâului din localitate. Pompierii voluntari intervin cu un buldoexcavator pentru a decolmata pârâul.

Hidrologii au emis vineri seara o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Neamţ, Bacău şi Suceava, valabilă până sâmbătă dimineaţa, la ora 9:00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Bistriţa – afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Izvorul Muntelui, Moldova – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Râşca, judeţele: Neamţ, Bacău şi Suceava.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here