Festivalul „Călușului Oltenesc” a ajuns, ieri, la Corbu. Demonstrații în gospodării și spectacol marca Doina Oltului

Festivalul „Călușului Oltenesc”, a cărei primă ediția a debutat duminică, în localitatea Vâlcele și care se va desfășura până duminica viitoare, a continuat, ieri, în comuna Corbu.

Formațiile de călușari din Perieți, Optași Măgura, Colonești, Scornicești, Pârșcoveni și Șopârlița au făcut demonstrații uluitoare de dans în gospodăriile mai multor localnici din satele comunei, după care a urmat un spectacol extraordinar la Școala Buzești susținut formații locale și de Ansamblul folcloric profesionist Doina Oltului.

Pe scenă au urcat Maria Ghinea, Victorița Cică, Gabriel Zăvoeanu, Ștefania Strejescu, Daniel Roșoga, Florica Chircă, Marinela Dobrițoiu, Ion Crețeanu, Mădălina Drăgan și Marian Toma.

Manifestarea se desfășoară în perioada 20 – 27 iunie, chiar în săptămâna Rusaliilor. După  Vâlcele și Corbu, vor urma demonstrații călușerești și spectacole ale profesioniștilor de la Doina Oltului la Osica (23 iunie), Brastavățu (25 iunie), la Pleșoiu (26 iunie) și Sâmburești (27 iunie).

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Olt, prin Centrul Județean de Cultură și  Artă Olt.

Noutatea absolută adusă de acest nou festival este că el se va derula nu într-un singur loc, ci în mai multe localități considerate centre coordonatoare, iar aici călușul va fi jucat în diverse gospodării ale localnicilor, intenționându-se astfel ca dansul acesta vechi să fie readus la bază, în vechile vetre unde s-a născut.

În urma unui studiu făcut de organizatori, numărul beneficiarilor direcți și indirecți ai festivalului va depăși 30.000 de persoane, a precizat coregraful Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor „Adrian Băran” din Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here