Peste 700 de amenzi au fost aplicate de polițiști în Olt, în minivacanța de Rusalii

În perioada minivacanţei de Rusalii, poliţiştii olteni s-au aflat la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor rutiere. Oamenii legii au intervenit la peste 600 de solicitări, dintre acestea 444 fiind sesizate prin serviciul 112. Au fost aplicate sute de sancțiuni de peste 210.000 de lei și retrase zeci de permise auto.

În urma activităţilor desfăşurate de polițiști au fost aplicate 776 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 209.655 de lei, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cristian Grigorescu.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 64 de permise de conducere, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 26 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 16 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 6 pentru conducere fără permis şi patru pentru alte abateri.

Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii ilegalităților de natură economică care se pot produce în contextul desfășurării unor evenimente cu caracter public, ocazionate de sărbatorirea  Rusaliilor.

Astfel, au fost verificate  22 de societați comerciale, ocazie cu care au aplicat nouă sanctiuni contravenționale pentru încălcarea dispozițiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, în valoare totală de 11.500 lei, fiind dispusă și confiscarea sumei de 1440 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here