Tensiuni în PNL Olt. Liviu Voiculescu, momente jenante la Studina. Primarul liberal al comunei i-a întors spatele

O situație penibilă pentru președintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, s-a consumat joi în localitatea Studina, unde, prezent la alegerile desfășurate în cadrul organizației locale, liderul liberalilor olteni a cerșit bunăvoința primarului Marian Vasile cu care a ținut morțiș să se pozeze pentru ca, postate pe rețelele de socializare, imaginile să arate unitatea Partidului Liberal în Olt. A fost refuzat categoric, de fiecare dată când l-a abordat pe edil. 

Potrivit unor surse liberale, președintele liberalilor din Olt a încercat de mai multe ori se fotografieze cu primarul liberal al comunei, dar Marian Vasile l-a refuzat de fiecare dată.

„La evenimentul politic Voiculescu a fost însoțit și de prefectul județului, Florin Homorean, și a vrut neapărat să apară într-o poză cu Marian Vasile, să arate astfel că PNL este unit în Olt, că nu există tensiuni sau altfel de probleme în organizație. A fost refuzat de primar de fiecare dată, așa că a plecat dezamăgit de acolo. Om deștept primarul nostru, că Voiculescu nu îl înghite de când Vasile i-a cerut să demisioneze, dar a vrut să se folosească de el cu imaginea asta, o poză cu maimuța, cum ar veni. Ei bine, șeful PNL Olt nu și-a găsit maimuța la Studina”, ne-au povestit sursele citate.

Marian Vasile s-a numărat printre cei care i-au cerut lui Liviu Voiculescu să demisioneze din funcția de președinte al PNL Olt după insuccesul înregistrat la alegerile locale din septembrie 2020.

„Cel mai important pas pe care oamenii trebuie să îl facă în politică, este ca, atunci când câștigă, să-și aroge meritele și să primească toate aprecierile, iar atunci când pierd să înțeleagă faptul că în politică este este ca la război: învingătorul ia totul , iar cel care a pierdut nu e nimic. Și cred că ar fi momentul ca acești oameni, în frunte cu Liviu Voiculescu, președintele Partidului Național Liberal, cu care, ca om, sincer, personal nu am nici un fel de problemă, dar ca politică este dezastru – acest om trebuie să meargă acasă”, spunea, atunci, Marian Vasile.

Și deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu i-a cerut lui Voiculescu să facă un pas înapoi de la conducerea organizației județene, cel puțin până la finalizarea procesului penal în care liderul PNL Olt este judecat pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Procesul a fost judecat de Tribunalul Dolj, iar Voiculescu a fost achitat în primă instanță, dar Curtea de Apel Craiova a casat sentința și a retrimis dosarul spre rejudecare. Cauza se află acum la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a preluat dosarul după ce președintele PNL Olt a fost ales senator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here