Ludovic Orban, troc politic cu Liviu Voiculescu. De ce îl susține liderul PNL Olt în lupta pentru șefia partidului

Președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, vine, mâine, în Olt, la Deveselu, într-o acțiune electorală pentru susținerea candidatului liberal la funcția de primar al comunei. Vizita are însă mai mult o miză personală pentru Orban în lupta pentru șefia partidului, care vine să se asigure că PNL Olt îi rămâne fidelă după ce președintele organizației, senatorul Liviu Voiculescu, i-a promis susținere 100% în confruntarea cu Florin Cîțu.

Această susținere nu este una necondiționată, ea ascunzând și un interes personal al șefului liberalilor din Olt. Potrivit unor surse politice, în urmă cu câteva zile, Liviu Voiculescu l-a rugat pe Ludovic Orban să-i angajeze și lui un om, iar liderul PNL, care are nevoie disperată de susținere în cursa internă pentru șefia partidului, a făcut-o, angajând persoana cu pricina pe postul de consilier personal la cabinetul său de președinte al Camerei Deputaților.

Proaspătul consilier este nimeni altul decât Alexandru Mihai Cacoveanu, fost comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu cu rang de subsecretar de stat, apropiat al lui Voiculescu, numit pe post anul trecut tot de Orban, pe când era prim-ministru, și eliberat din funcție în aprilie anul acesta de actualul premier Florin Cîțu.

Pe când era consilier local din partea PNL la Scornicești, Alexandru Mihai Cacoveanu a fost protagonist al unui scandal de mită electorală. Totul se petrecea în 2016, când Cacoveanu a distribuit cadouri de Moş Nicolae copiilor din mai multe şcoli din oraş, susţinând că darurile vin din partea partidului pe care îl reprezintă, deşi acţiunea fusese adoptată în consiliului local de aleșii tuturor partidelor, fondurile necesare, de 250 de milioane lei vechi, venind din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here